Ray-Ban Clubmaster

Dit artikel is onderdeel van: Substart gepubliceerd op: 18/01/2022

Ray-Ban, waarschijnlijk het meest bekende zonnebrillen merk aller tijden. Rayban biedt hun wereldwijde clientele een keuze aan verschillende soorten, maten en stijlen monturen. Designs die gemaakt zijn met de beste kwaliteit aan materialen. De bekendheid van Ray-ban is waarschijnlijk te wijten aan het bedenken van zowel het Wayfarer model als de altijd intens populaire Pilotenbril. In de loop der jaren zijn er dan ook heel wat iconen geweest die een Ray-Ban op hun neus hebben gedragen. Van Malcolm X, John F Kennedy, John Lennon tot Michael Jackson.

Het iets minder bekende model maar een die op dit moment een grote comeback aan het maken is is de Ray-Ban Clubmaster. Na de Pilotenbril en de Wayfarer zal toch ook de Clubmaster het straatbeeld gaan overnemen.

Het halve plastic frame met een lichte punt aan buitenkanten herken je meteen. De retro frames van Ray-Ban lijken maar opnieuw terug te komen. We zagen ze in de jaren 50′ daarna waren ze terug in de jaren 80′ en sinds ongeveer 2009 ben je weer helemaal hip met zo’n retroframe.

Kies je voor een nieuwe Clubmaster dan kun je vandaag de dag niet alleen kiezen uit traditioneel zwart maar ook rood, blauw tortoise en grijs. Ray-ban is bij bijna elke opticien wel verkrijgbaar.

Heb je toch liever een bril met meer karakter en een verhaal dan kun je kiezen voor een vintage Clubmaster. De vintage versies zijn erg in trek heb je er geen problemen mee om een tweedehandse bril te dragen dan kun je zoeken op sites als marktplaats.nl maar ook rommelmarkten afgaan is een optie. Heb je toch liever een vintage bril die nog wel nieuw is compleet met hoesje en papieren dan kun je terecht bij bijvoorbeeld VintageFramesCompany of op Etst die een compleet aanbod hebben van nieuwe vintage Raybans.