Meer licht en lucht in huis

Dit artikel is onderdeel van: Lamp-licht gepubliceerd op: 11/01/2022

De grootste woonwens van veel huizenbezitters? Meer licht in huis! Daglicht zorgt voor een aangename sfeer en geeft een wat sombere woonruimte een instant oppepper van licht, lucht en ruimte. Ook je gemoedstoestand wordt door daglicht beïnvloed. Je kent het wel: als het zonnetje schijnt ben je over het algemeen vrolijker dan op een grijze, regenachtige dag. Haal in huis dus die zon, hieronder lees je hoe.

Meer licht in huis

Hallo daglicht! Met een daglichtsysteem creëer je op elke plek meer licht in huis. Niet alleen op zolder (het welbekende dakraam), maar bijvoorbeeld ook in de slaapkamer of kinderkamer. Een daglichtsysteem is een combinatie van dakramen en/of andere vensters, daarmee kun je ook een balkon of erker maken. Wil je eerst wel eens zien wat daglicht met je woning doet? Dat kan bijvoorbeeld op de website van VELUX. Zo zie je het verschil tussen 1, 2, 4 of zelfs meer extra ramen aan de hand van een foto van je eigen kamer.

De natuur binnen

Alsof je buiten woont… Op zoek naar nog meer licht, meer lucht en meer ruimte? Met een glazen vouwwand vergroot je je huis met je tuin, balkon of terras. Zo’n wand is zo flexibel: In de zomer kun je hem vrijwel helemaal openvouwen zodat je lekker van het echte buitengevoel kunt genieten. En zoveel extra licht… Kies wel voor een energiezuinige vouwwand, van dubbel of zelfs driedubbel glas, anders gaat er veel warmte verloren door slechte isolatie.

En de kozijnen?

Mijn huis is al licht genoeg Maar hoe gaat het met je kozijnen? Isoleren ze genoeg? En is het –alweer- tijd voor een schilderbeurt? Wellicht is je huis toe aan nieuwe kozijnen. Hout, aluminium, kunststof? Als het gaat om nieuwe kozijnen, ga je niet over één nacht ijs. Het is een flinke investering en je huis is je nou eenmaal erg dierbaar. Kunststof kozijnen lelijk? Think again! Er zijn hele stijlvolle kozijnen of je nu van modern of klassiek houdt. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij, gaan levenslang mee, isoleren goed en zijn veilig. Zo, nu jij weer!